miercuri, 7 septembrie 2011

Cum se castiga banii din programele de afiliere?

Pana la urma totul se rezuma la bani, ne intereseaza cat putem sa castigam in momentul care investim timp, efort sau bani intr-un business. Mai jos fac o mica descriere a modalitatilor de plata: 

a. Comision din valoarea profitului (profit sharing); 

b. Taxa fixa pentru fiecare vanzare (flat fee). 

a – Plata unui comision pe baza vanzarilor este printre cele mai comune modalitati de plata in programele de afiliere. In cele mai multe dintre programele de tip PPS (Pay Per Sale) se aplica acest gen de plata a comisioanelor. Se stabileste initial un comision procentual ce va fi platit din profitul obtinut in urma vanzarii produselor/ serviciilor respective. Majoritatea companiilor au o grila de comisionare bine pusa la punct, pe masura cresterii vanzarilor si valoarea comisionului. 

b – Mai putin populara decat prima varianta prezentata, avem totusi si incasarea unei taxe pentru fiecare vanzare realizata in parte. Initial se stabileste valoarea taxei, indiferent de volum. Cand discutam despre Flat Fee putem sa ne gandim atat la PPS (Pay Per Sale), cat si la PPL (Pay Per Lead). Programele pot fi stabilite foarte simplu, de exemplu, 7 euro pentru o noua vanzare, 1 euro pentru fiecare prospect. 

Pana data viitoare, spor la business si la treaba!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu